Tuesday, July 03, 2012

HIMPUNAN HIJAU PAHANG .
IKRAR SEMASA PERHIMPUNAN HIJAU PEMIMPIN DAN AHLI -AHLI PAS


 TEMERLOH 1.7.2012  PAS PAHANG TELAH MENGADAKAN PERHIMPUNAN HIJAU BERTEMPAT DI DATARAN KERDAU  TAPAK KOMPLEKS PAS PAHANG .DENGAN DIHADIRI LEBIH DARI 20,000 PESERTA.BERMULA DARI JAM 3.00 PETANG DAN BERAKHIR JAM 12,00 TENGAH MALAM .”RAMAINYA PESERTA  YANG HADIR MEMBERI MISSAJ BARU KEPADA UMNO-BN BAHAWA PRU-13 ADALAH SAINGAN KUAT DAN BANYAK NEGERI YANG JATUH  KEPADA PR “.

US.SUHAIMI SAAD ( KETUA PENERANGAN PAS PAHANG ) PENGERUSI PROGRAM HIMPUNAN HIJAU PAS PAHANG .


US.YUSOF EMBONG ( PENGARAH  HIMPUNAN HIJAU PAS PAHANG ) MEMINTA SEMUA HADIR BERKEJAKERS UNTUK MENCAPAI KEMENANGAN PRU-13 NANTI .


US,NASARUDDIN HASAN ( KETUA PEMUDA PAS PUSAT / TPJ PAS PAHANG )MENYAMPAIKAN SAJAK BERJODOL “ HIJAU “.

MR.BALA (PENERUSI HPP PAHANG ) MENGAJAK UMNO-BN TURUT SERTA MENYOKONG PAS.

SDR.MAZLAN ALIMIN ( KETUA ANAK ) MENYERU KEPDA PESERTA HIMPUNAN HIJAU MENGHADIRI HIMPUNAN OREN 15.7.2012  DI ALAM SHAH.

DATUK FAUZI SAARI (BEKAS PENGARAH JABATAN SIASATAN JENAYAH BUKIT AMAN “YAKIN RAMAI  RAKYAT TERMASUK PENEROKA AKAN BERALIH KEPADA PAS DAN PR DALAM PILIHAN RAYA UMUM KE 13 NANTI.

WAN AISHAH WAN ARIFFIN (ARTIS TERKENAL YANG POPULAR DENGAN LAGU “JANJI MANISMU”MENYATAKAN,PENGHJRAHANNYA BERSAMA –SAMA PAS DIHARAP AKAN MEMBAWA SINAR BARU DALAM DUNIA HIBURAN YANG LEBIH BERLANDASKAN KEPADA HIBURAN KEISLAMAN.BELIAU MENGATAKAN TIDAK KISAH DICACI ATAU DIMAKI KERANA LEBIH BANYAK CACIAN YANG BELIAU TERIMA SEMAKIN BERKOBAR – KOBAR SEMANGATNYA UNTUK SAMA – SAMA BERDAKWAH DAN MEMPERJUANGKAN AGAMA ISLAM “.

DATUK RAMLI BUYUNG BEKAS  SENIOR PRESIDEN FELCRA .MENYATAKAN BELIAU MASUK PAS KERANAA BAWA ISLAM YANG SEBENAR .DAN YAKIN PAS AKAN MEMBUAT PERUBAHAN BESAR DALAM TAMPUK PEMERINTAHAN ,


DATO’ TUAN IBRAHIM TUAN MAN ( PJ PAS PAHANG / KETUA PENERANGAN PAS PUSAT)
MENGISTIHARKAN BAHAWA HARI ISNIN HARI HIJAU SELURUH PAHANG .


DATUK SERI ABDUL HADI AWANG PRESIDEN PAS  MEMBERI  AMANAT KEPADA AHLI PAS DAN PENYOKONG – PENYOKONG PAS  DALAM PERHIMPUNAN HIJAU  ANTARA LAIN  MENYATAKAN :
“AMANAH YANG DIBERI KEPADA KITA HENDAKLAH KITA TUNAIKAN DENGAN SEMPURNA, KERANA AMANAH ADALAH  KESANGGUPAN YANG  DISANGGUPI OLEH MANUSIA, WALAUPUN MAKHLUK LAIN TIDAK MAHU MEMIKULNYA FIRMAN ALLAH DALAM SURAH AHZAB AYAT 72 YANG BERMAKSUD:
72. Sesungguhnya Kami telah kemukakan tanggungjawab amanah (Kami) kepada langit dan bumi serta gunung-ganang (untuk memikulnya), maka mereka enggan memikulnya dan bimbang tidak dapat menyempurnakannya (kerana tidak ada pada mereka persediaan untuk memikulnya); dan (pada ketika itu) manusia (dengan persediaan Yang ada padanya) sanggup memikulnya. (ingatlah) Sesungguhnya tabiat kebanyakan manusia adalah suka melakukan kezaliman dan suka pula membuat perkara-perkara Yang tidak patut dikerjakan.
DAN FIRMAN ALLAH SWT DALAM SURAN AN NISAK AYAT  58  YANG BERMAKSUD :
58. Sesungguhnya Allah menyuruh kamu supaya menyerahkan Segala jenis amanah kepada ahlinya (yang berhak menerimanya), dan apabila kamu menjalankan hukum di antara manusia, (Allah menyuruh) kamu menghukum Dengan adil. Sesungguhnya Allah Dengan (suruhanNya) itu memberi pengajaran Yang sebaik-baiknya kepada kamu. Sesungguhnya Allah sentiasa Mendengar, lagi sentiasa Melihat.
DAN MEMERINTAHKAN SUPAYA TAAT KEPADA ALLAH DAN RASUL DAN ULUL AMRI .
FIRMAN ALLAH DALAM  SURAH NISAK AYAT 59 YANG BERMAKSUD :
59. Wahai orang-orang Yang beriman, Taatlah kamu kepada Allah dan Taatlah kamu kepada Rasulullah dan kepada "Ulil-Amri" (orang-orang Yang berkuasa) dari kalangan kamu. kemudian jika kamu berbantah-bantah (berselisihan) Dalam sesuatu perkara, maka hendaklah kamu mengembalikannya kepada (Kitab) Allah (Al-Quran) dan (Sunnah) RasulNya - jika kamu benar beriman kepada Allah dan hari akhirat. Yang demikian adalah lebih baik (bagi kamu), dan lebih elok pula kesudahannya.
ULUL AMRI IALAH PEMERINTAH YANG MENJALANKAN HUKUM ISLAM MENGIKUT AL-QURAN DAN  HADIS.
BELIAU DIJEMPUT MUKTAMAR  PARTI ISLAM MOROKO  DAN DI MINTA UNTUK BERUCAP DI DALAM MUKTAMAR TERSEBUT.
PAS TELAH DITERIMA BERBAGAI GOLONGAN – MENANDAKAN  KEBANGKITAN ISLAM  DI SEBELAH SINI .
KERAJAAN LAWAN ALLAH , MAKA KITA PERLU TENTANG , ALLAH  TIDAK SUKA ORANG YANG ZALIM .
KERAJAAN MEMERINTAH TIDAK AMANAH  ADALAH SATU KESALAHAN BESAR .
KITA TIDAK BOLEH BERLAWAN DENGAN PEGAWAI KERAJAAN/ POLIS DAN TENTERA , TETAPI KITA KENA LAWAN BN YANG MENYELEWENG.
RAKYAT HIDUP DALAM KERESAHAN , DUIT BOCOR BELI UNDI DALAM PILIHANRAYA – MASA PILIHANRAYA CALON  SERAH KEPADA RAKYAT .BOLEH TANGGUHKAN HAJI KALAY PILIHANRAYA DI ADAKAN MUSIM HAJI – KERANA NABI MENANGGUHKAN HAJI KERANA ADA HAL YANG LEBIH PENTING MENGENAI NEGARA .
“HIMPUNAN HIJAU ADALAH MENANDAKAN RAKYAT TELAH BANGKIT UNTUK MEMBUAT PERUBAHAN , BERTEPATAN DENGAN SLOGAN “ BERI PELUANG PR BUKTIKAN “.

(LAPURAN :US.ZAKARIA OMAR KETUA PENERANGAN URUSAN ULAMAK PAS TEMERLOH )
GAMBAR KENANGAN PERHIMPUNAN HIJAU PAHANG,KERDAU 1.7.2011.
 

No comments:

Post a Comment