Monday, July 16, 2012

MAKAN AMAL DAN CERAMAH


.
14.7.2012 TEMERLOH SATU PROGRAM MAKAN AMAL DAN CERAMAH TELAH DIADAKAN ,BERTEMPAT MARKAS PAS DARU AMIN SUNGAI GAU ANJURAN DMP KAWASAN TEMERLOH UNTUK MENGUTIP DANA BANGUNAN PASTI SUNGAI GAU.
GAMBAR DISEKITAR MAKAN AMAL

 


SELEPAS SOLAT ISYAK PROGRAM  MAKAN AMAL DILANJUTKAN DENGAN CERAMAH OLEH YDP PAS KAWASAN TEMERLOH HJ MD JUSOH DARUS, MR.WOO BENDAHARI DAP PAHANG/PENGERUSI DAP TEMERLOH . USTAZ  WAN AZHAR WAN AHMAD AHLI PERHUBUNGAN PAS NEGERI TERENGGANU DAN YB,ZAILAH YUSOF KETUA DEWAN MUSLIMAT DAN AHLI PARLIMEN RANTAU PANJANG .

 Abirerah pengerusi majlis ceramah 
TUAN HJ MD JUSOH DARUS YDP PAS KAWASAN TEMERLOH.


MENGINGATKAN SUPAYA  MEMBUAT PERUBAHAN , UNTUK MENCAPAI KEMENANGAN DALAM PRU 13, UMN0 – BN MEMERINTAH 54 TAHUN DENGAN BERBAGAI  KEZALIMAN DAN PENIPUAN.
 MR.WOO PENGERUSI DAP TEMERLOH / BENDAHARI DAP PAHANG.
MR.WOO – DAP ADALAH AHLI PAKATAN RAKYAT , SOKONG CALUN DAP YANG BERTANDING – KITA BUAT PERUBAHAN , KERANA NEGARA SEKARANG KEADAAN TENAT DENGAN HUTANG NEGARA YANG TERLALU BANYAK DAN BAGET  YANG SENTIASA  BERHUTANG . DAP MEMERINTAH PULAU PINANG DENGAN ADIL .
 USTAZ WAN AZHAR WAN AHMAD – AHLI PERHUBUNGAN PAS TERENGGANU /YDP PAS KAWASAN BESUT .
MENCERITAKAN TENTANG KEBANGKITAN ISLAM DI MESIR DENGAN DIUSAHAKAN OLEH IKHWAN MUSLIMIN , SEHINGGA 86 TAHUN MEREKA BERJUANG AKHIRNYA BERJAYA MENJADI PRESIDEN MESIR DR.MURSHI.(DARI ANGKAT IKHWAN MUSLIM)
MENCERITAKAN TENTANG KEZALIMAN BN MEMERINTAH TERENGGGANU,AKHIRNYA MEREKA MENERIMA PADAH DENGAN RUNTUHNYA BEBERAPA PROJEK BESAR DI TERENGGAU SEPERTI STADIUM,ASTAKA DAN MASJID.
 YB.ZAILAH YUSOH KETUA DEWAN MUSLIMAT /AHLI PARLIMEN RANTAU PANJANG.

MENDEDAHKAN BEBERAPA KEKACAUAN DALAM PEMERINTAH BN ,DENGAN KETIRISAN ,RASUAH DAN KEZALIMAN .
BELIAU MENYATAKAN BAHAWA SERMAI 250,204 ANAK LUAR NIKAH BERMULA DARI 2007 HINGGA 2011. DENGAN PERANGKAAN SEPERTI BERIKUT:
2007 = 44,234 ORANG
2008 = 46,822 ORANG
2009 = 52,378 ORANG
2010 = 52,982 ORANG
2011 = 53,788 ORANG.
DALAM LAPURAN AUDIT NEGERA BANYAK WANG RAKYAT DISALAHGUNAKAN DENGANK KETIRASAN YANG BESAR JUMLAHNYA,  SEBAGAI CONTOH SEBUAH BILIK MAKMAL KOMPETAR BERHARGA RM40,000  DITINTUT SEBANYAK RM200,000 .
0LEH HAL DEMIKIAN MARILAH KITA MEMBUAT PERUBAHAN DENGAN MENUKAR KERAJAAN BN KEPADA PAKATAN RAKYAT.
GAMBAR DISEKITAR  CERAMAH 

 .


(LAPORAN US.ZAKARIA OMAR KETUA PENERANGAN URUSAN ULAMAK TEMERLOH ).

 Us.Zakaria Omar 

No comments:

Post a Comment