Thursday, July 30, 2009

ADUN Permatang Pasir Pulau Pinang meninggal dunia.

ADUN Pakatan Rakyat (PAS) bagi DUN Permatang Pasir, Pulau Pinang, Dato' Hj. Mohd. Hamdan Abd.Rahman telah kembali kerahmatullah di IJN KL pada jam 6.30 pagi tadi, demikian menurut sumber yang diperolehi dari telefon dan sms seorang kenalan sebentar tadi.

Menurut sumber itu beliau telah mendapat pengesahan dari saudara terdekat almarhum dan Bendahari PAS Pusat, Dr. Hatta Ramli. Malumat itu juga telah mengesahkan bahawa sehingga berita ini diterbitkan, jenazah masih berada di IJN Kuala Lumpur.

Semuga rohnya ditempatkan ditempat yang terpuji...Al Fatihah..

[Kini Umno makin pening kepala. Makin kerap PRK, makin kerap Umno termuntah. Keadaan sekarang PR mengatasi BN 6-0 di Semenanjung Malaysia. Kemungkinan keputusan 7-0 amat besar jika dinilai prestasi PAS di situ. Kemenangan dalam PRU '99, '04 dan '08 cukup membuktikan kecemerlangan Adun dan PAS, apatah lagi kemenangan tahun 2004 dalam suasana BA ditolak pun, juga PM orang Pulau Pinang sendiri pun masih gagal merampas kerusi tersebut.

Bahkan majoriti 2008 sebanyak lebih 5,000 undi pastinya membuatkan Umno sakit gusi dan senak perut. Namun, PRK Manik Urai perlu dimuhasabahkan. Sejarah perang hunain perlu diingati sepanjang zaman. Insya Allah, dengan kerja kuat dalam ibadah dan urusan parti, serta izin dan redha Allah, kita akan mengekalkan rekod bersih disemenanjung Malaysia.

Buat petugas-petugas parti, ayuh persiapkan diri dengan kekuatan mental dan fizikal juga kewangan untuk kita hadapi PRK Permatang Pasir tidak lama lagi.]

No comments:

Post a Comment