Thursday, January 14, 2010

SEKITAR PROGRAM PAS TEMERLOH

Dato` Tuan Ibrahim merasmikan pembukaan Markaz Pas Balai Islam Darul Ghufran di Kg Tg Belengu,Lebak.Selepas itu beliau mengupas isu2 semasa yg melanda negara kita khususnya.


Majlis perasmian Markaz Pas Tg Belengu dimulakan dengan persembahan menarik dari kumpulan Huffaz.

Program "Jom sertai Pas"diteruskan seperti biasa dengan lokasi pada malam ini ialah Kg Tg Lalang.YB Syed Hamid dan Sdr Abdullah Karim menyampaikan sedikit penerangan isu semasa.Turut menyampaikan ucapan ialah Ustaz Jauhari Ishak,Ketua Pemuda Pas Temerloh.


Ceramah Perdana menampilkan Dr Mujahid Yusuf Rawa diadakan di Kg Chempaka,Lanchang.Sebelum itu Sdr Abdullah Karim dan Ustaz Abdul Rahim Latiff turut berceramah.Apa sudah jadi ni...? Apabila bendera Umno dikibarkan di atas menara Masjid baru Taman Temerloh Jaya yg sedang dlm pembinaan.Adakah Masjid ini Masjid Umno?Atau duit Umno?
Sebenarnya Umno sudah gelabah dgn perkembangan sekarang yg menyaksikan Pas berkembang dgn pesat khususnya di Taman ini,sedangkan mereka nak tubuhkan cawangan Umno disini pun susah.
Lajnah Tarbiyah Pas kawasan memilih Darul Ansar di Lanchang sebagai tempat berlangsung programnya pada kali ini.Pengisian antaranya oleh Ustaz Ariffin dan Ustaz Ahmad Badawi.Mlm tersebut diadakan solat Tahajud sehinggalah ke kuliah subuh esoknya.

No comments:

Post a Comment